Het stemmen van de Tellen, deel …?…

Onderstaande is weliswaar niet het vervolg op deel 1, maar is wel een onderdeel van het verhaal. Voor de lezers die al een aantal weken zitten te wachten op deel 2; heb alsjeblieft nog even geduld (het komt er echt aan) en geniet in de tussentijd van deel …?…

22. Bospad

De tijd der Tellen was gekomen. Van heinde en verre kwamen ze aangereisd. Sommigen in gezelschap van elkaar, maar even zo vaak reisden ze alleen. Niet omdat ze niet met een ander wilden, maar gewoon omdat dit zo uitkwam. Al was er ook één, zijn naam zal ik hier niet noemen, die expres alleen op pad ging. Op zijn weg was hij hier en daar wel groepjes reizende Tellen tegengekomen, maar steeds als het ernaar uitzag dat ze hem wilden opnemen in de groep had hij gedaan of hij nog ergens mee bezig was. Zo had hij regelmatig zijn veter gestrikt, een bordje gelezen of een bloem bestudeerd en op die manier was het hem gelukt om steeds op zichzelf te blijven. Iets wat hem enorm beviel, want hij hield er niet van om te reizen in colonnes, te wandelen achter iemand, te moeten afslaan als een ander dat wilde en vooral en met name om te moeten praten gewoon omdat dit nu eenmaal werd verwacht. Het praten werd, zo wist hij, door menig nieuwsgierige Tel immers niet gebruikt om te converseren over koetjes en kalfjes, maar om de ander uit te horen en vervolgens fluks zijn of haar eigen mening te kunnen uiten. Iets wat tot een onnodige discussie zou leiden die nergens toe zou komen en die eindeloos door kon gaan. Een discussie ook die sowieso straks over gedaan zou worden als alle Tellen het woord kregen. Grote onzin dus, zo vond de Tel wiens naam ik hier niet zal noemen, om hier al tijdens de reis mee te beginnen. Natuurlijk straks in het stemlokaal zou hij zijn zegje wel doen, maar nu nog even niet.

This entry was posted in Verhalen. Bookmark the permalink.

One Response to Het stemmen van de Tellen, deel …?…

  1. J. says:

    Hoera voor dit deel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>