Ze gaan samen als…

Sommige mensen, dieren en dingen hebben een band. Zomaar, omdat ze elkaar leuk vinden of omdat het nou eenmaal niet anders kan. Lees hier het verhaal van computer en muis.

19 Computermuis

Je kruipt over me heen, schiet schichtig maar doelgericht heen en weer en beklikt me. Links, links, soms ook rechts. Ik geef je de ruimte. Laat je al trippelend je gang gaan. Samen kunnen we de wereld aan en openen we vele documenten. Ik vind je leuk. Jij vindt wat je zoekt. Meestal tenminste. Soms klik en klik en klik je, maar kom je er niet uit. Ik probeer je te helpen, geef je suggesties, pop-up, open, sluit. Gaat het helemaal mis dan probeer ik je met knipperende lichten en piepende geluiden te lokken. Muis, mijn muis, mijn lieve muis je moet hier naar toe. Naar boven, naar de volgende pagina, klik dan op het derde woord van links en dan, ja dan, dan ben je bij wat je zocht. Voor even dan, want niet heel veel later schiet je al weer verder. Op weg naar nieuws. Naar meer, naar… wie zal het zeggen. Jij niet. Jij praat niet. Jij klikt alleen. En ik, ik klik met je mee.

This entry was posted in Verhalen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>